Outgoing Students

Anunț reluare mobilități Erasmus+

Ce înseamnă să fii student Erasmus?

· Studiezi cel puţin un semestru la o universitate parteneră a UMFST G.E. Palade Tg. Mureș sau faci practică cel puțin 2 luni într-o universitate sau o instituție care desfășoară activități în domeniul tău de studiu.

· Mobilitatea ta este finanțată din fonduri europene și vei primi un grant corespunzător cu numărul zilelor de mobilitate. Poți, de asemenea, primi un sprijin financiar suplimentar dacă beneficiezi sau dacă ești eligibil pentru bursă socială. În plus, UMFST G.E. Palade Tg. Mureș își încurajează toți studenții să participe la Programul Erasmus+ și acordă o asistență financiară suplimentară grantului Erasmus.

· Nu plătești taxe de înmatriculare, şcolarizare și evaluare la universitatea la care efectuezi mobilitatea.

· Ți se recunosc integral studiile sau stagiile efectuate în străinătate care sunt cuprinse în Learning Agreement sau Traineeship Agreement, conform regulamentului de recunoaștere a perioadelor de studiu sau de practică efectuate în străinătate.

· Poți fi selectat de mai multe ori pentru o mobilități Erasmus de studiu sau de practică, însă durata totală a acestora nu poate să depăşească 24 luni pentru programele de studii medicină, medicină dentară și farmacie, respectiv 12 luni pe ciclu de învățământ pentru toate celelalte programe de studiu.

· Înveți sau lucrezi într-un mediu internațional, multi-cultural, unde ai ocazia să te formezi și să te dezvolți ca profesionist, dar și ca om, cunoști oameni din întreaga lume, îți faci prieteni noi, descoperi noi metode de predare sau de lucru, dar îți descoperi și pasiuni și gusturi noi.