5 ani de la fuziunea Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș (UMF) cu Universitatea „Petru Maior” (UPM)

Data:
April 27, 2023
Ora:
13:00
Locația:
Cetatea Medievală,Clădirea Manutanței, et.I

Evenimentul „De Universitate” marchează fuziunea celor două universități, UPM și UMF, care au format, în urmă cu 5 ani, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Evenimentul va avea loc joi, 27 aprilie 2023, ora 13:00, la Muzeul Universității „George Emil Palade”, în incinta Cetății Medievale, Clădirea Manutanței, etajul I.

Editura University Press și Muzeul Universității „George Emil Palade” organizează, cu această ocazie, lansarea cărții „Universitatea Petru Maior din Târgu Mureș. Galeria Honoris Causa”. Acesta este al treilea volum din Colecția Sinteze Documentare, publicată sub coordonarea prof. univ. em. dr. ing. Vasile Boloș, rector al Universității „Petru Maior” din Târgu Mureș în perioada 1990 – 2004. Colecția este o veritabilă declarație de asumare a dorinței de a păstra și promova istoria Universității.

Evenimentul se definește ca un memento asupra evoluției și dezvoltării Universității noastre, ce onorează contribuția celor care se implică și cred în necesitatea protejării moștenirii celor două universități.

În același context, va fi lansată și Arhiva digitală a UMFST, gestionată de către Muzeul Universității, care păstrează și introduce în circuitul științific documente relevante din istoria celor două instituții, dar și a UMFST G.E. Palade din Târgu Mureș.