Outgoing

Outgoing

Mobilități de predare

Reguli generale pentru mobilitățile de predare ale cadrelor didactice

● Mobilitățile de predare se realizează la o universitate participantă la programul LLP, cu care UMF Târgu Mureș are încheiat un acord bilateral
● Acordul bilateral cuprinde numărul cadrelor didactice care pot efectua o mobilitate pe durata unui an universitar
● Sunt eligibile cadrele didactice care au un contract de muncă permanent cu UMF Târgu Mureș
● Inainte de plecare, pentru fiecare cadru didactic în parte, se convine asupra unui program de predare,  împreună cu universitatea parteneră. Subiectele conținute în programul de predare trebuie să facă parte din curricula universității gazdă. La încheierea perioadei de predare, institutia gazdă eliberează un certificat care să ateste realizarea programului convenit.

Informații utile

Fişă de autoevaluare/Scoresheet – domeniul sănătate

Fişă de autoevaluare/Scoresheet – domeniile științe și tehnologie

Acord de mobilitate de predare

Certificat de prezenţă

Mobilități de formare

Reguli generale pentru mobilitățile de formare

Mobilitățile Erasmus de formare profesională (Staff Training – STT) se adresează personalului nedidactic și personalului didactic cu funcții administrative din cadrul UMFST G.E. Palade Tg. Mureș.

Mobilitatea presupune un stagiu de formare cu o durată de 5 zile, la una dintre instituţiile cu care universitatea noastră are încheiat un acord bilateral în programul Erasmus+ și în care sunt prevăzute mobilități de tip STT (lista este disponibilă aici ) sau la orice organizație/instituție din domeniul educației sau orice organizație/instituție care este activă pe piața muncii din Uniunea Europeană.

Scopul lor este perfecționarea personalului atât în ceea ce privește abilitățile și competențele profesionale, cât și cele lingvistice, contribuind, astfel, la internaționalizarea universității.