Descrierea calificării

Informații

DESCRIEREA CALIFICĂRII

Elemente de identificare a calificării:
Nivelul de studii: Studii universitare de masterat (nivelul 7 EQF/CEC și CNC)
Domeniul fundamental: Științe biologice și biomedicale
Domeniul de studii: Farmacie
Programul de studii: Calitatea medicamentului, alimentului și mediului
Numărul total de credite: 60
Titlul și denumirea calificării
Titlul obținut: Specialist în domeniul medicamentului, alimentului și mediului
Denumirea calificării: Specialist în domeniul medicamentului, alimentului și mediului /Masterat
Ocupații posibile pentru deținătorul diplomei
Farmacist de specialitate – cod COR: 226203
Rezumatul referențialului calificării:
Competențele relevante obținute
Competențe profesionale :· Asigurarea calității în producția medicamentelor, suplimentelor alimentare, alimentelor, cosmeticelor și a altor produse pentru sănătate;· Asigurarea calității în timpul depozitării și pe parcursul lanțului de distribuție a medicamentelor, suplimentelor alimentare, alimentelor, cosmeticelor și a altor produse pentru sănătate;· Analiza și controlul substanțelor medicamentoase, medicamentelor, suplimentelor alimentare, alimentelor, cosmeticelor și a altor produse pentru sănătate;· Asigurarea calității în laboratoare de analiză (biochimie, toxicologie, igiena mediului și alimentelor);· Asigurarea calității alimentului;· Asigurarea calității mediului;Competenţe transversale :· Identificarea obiectivelor de realizat, a resurselor disponibile, condițiilor de finalizare a acestora, etapelor de lucru, timpilor de lucru, termenelor de realizare aferente și riscurilor aferente;· Identificarea rolurilor și responsabilităților într-o echipă pluridisciplinară și aplicarea de tehnici de relaționare și muncă eficientă în cadrul echipei;· Utilizarea eficientă a surselor informaționale și a resurselor de comunicare și formare profesională asistată (portaluri Internet, aplicații software de specialitate, baze de date, cursuri on-line etc.) atât în limba română cât și într-o limbă de circulație internațională.